شناخت انواع قهوه و تفاوت های آنها
شاید شما نیز با دیدن نامهای مختلف قهوه تعجب کنید و دلتان بخواهد تا آنها را بشناسید و نحوهی درست کردنشان را بیاموزید.
باید بگوییم قهوه یک نوشیدنی فوق العاده است که در ترکیب با مواد مختلف میتواند طعم خاص و متفاوتی داشته باشد و تجربهای جدید برای ما آغاز کند.
این مادهی فوق العاده خوش بو و خوش طعم طرفداران خاص خود را دارد که با نامهای مختلف و ترکیبات خاص خود مهمان خانههای ما می باشد.
اگر میخواهید با انوع قهوه و روشهای دم کردن آن آشنا شوید توصیه میکنیم مطلب ما را تا انتهاء مطالعه کنید.
بهتر است قبل از شناخت انواع قهوه و تفاوت های آنها ، کمی این ماده منحصر به فرد را بشناسیم.
قهوه یک نوع گیاه است که از دانههای درخت قهوه تهیه میشود.
این دانهها بعد از چیده شدن خشک شده و آسیاب میشوند و در ترکیب با مواد مختلف نوشیدنیهای خوشمزهای را به ما میدهند.
این گیاه فوق العاده اصالت آمریکایی و بعضاً آسیای شرقی دارد و به علت داشتن مادهای به نام کافئین بسیار نشاط آور و محرک است.
بهتر است بدانید قهوه بعد از آب دومین نوشیدنی پرطرفدار در دنیاست.
این مادهی بسیار خوش بو و خوش طعم به صورت بو داده شده مورد استفاده قرار میگیرد و حالت سبز آن که نه خشک شده و نه تفت داده شده به علت تلخی زیاد رواج کمتری دارد.
قهوهی سبز اغلب جنبهی درمانی داشته و موارد مصرف آن به علت بالا بودن میزان آنتی اکسیدان کلروژنیک اسید، در لاغری و کاهش وزن است.
قهوه یکی از متنوعترین موادی است که میتواند با ترکیب مواد مختلف یا تفاوت در نوع دم کردن و دستگاه یا وسیلهای که برای دم کشیدن از آن استفاده میکنیم، به انواع مختلفی تقسیم بندی شود و طعم متفاوتی به ما بدهد.
در ادامه به مهمترین و پرطرفدارترین انواع قهوه بر اساس دم کشیدن میپردازیم.
قهوهی ترک یکی از معروفترین و پرطرفدارترین نوع قهوهها در بین ما ایرانیان است که اصالت روش تهیهی آن از کشور ترکیه میباشد و در ایران نیز مصرف میشود و به علت داشتن کف و طعم و بوی خوب طرفداران خاص خود را دارد .
این نوع دم کشیدن قهوه در دستگاههایی شبیه قابلمههای کوچک دسته دار که به آن جازوه نیز میگویند انجام میشود و تفاوت عمدهی آن با انواع دیگر قهوهها در عدم استفاده از فیلتر برای دم کشیدن است که سبب می شود مواد قهوه در ته استکان ته نشین شود.
قهوه ترک روی اجاق گاز یا ماسه داغ گذاشته میشود و هم زده می شود تا بجوشد و آماده شود.
اگر شما نیز به کف روی قهوه علاقهی خاصی دارید بهتر است بدانید در این نوع دم کردن بیشترین کف را به شما میدهد.
بعد از قهوهی ترک، اسپرسو طرفداران زیادی در سرتاسر دنیا دارد.
این نوع قهوه در مدل دانههای آسیاب شده و نوع دستگاهی که قهوه با آن تهیه میشود با بقیه متفاوت است.
در این حالت مواد قهوه که با حالت خاصی آسیاب میشوند داخل دستگاه مخصوص قرار داده میشوند و با فشار قوی، آب داغ از میان دانههای آسیاب شده عبور کرده و داخل فنجان قهوه میریزد.
در این نوع قهوه مقداری کمی از دانهها در ته اسکان باقی میماند که این مقدار بستگی به کیفیت قهوه و دستگاه دارد.
این نوع قهوهی خوش طعم را میتوان با انواع دستگاههای مختلف برقی ساده تا حرفهای که در بازار موجود است تهیه کرد که سادهترین و ارزانترین آنها موکاپات نام دارد که میتوان روی شعلهی اجاق گاز نیز قهوهی خود را با آن تهیه کرد.
قهوهی فرانسوی که به آن قهوهی فیلتری نیز میگویند با دستگاههای مخصوص به نام قهوه ساز یا فرنچ پرس دم میشود.
این دستگاهها دارای فیلتر هستند و دانههای درشت قهوه در نهایت داخل فیلتر باقی میماند و مایع غلیظی مانند چای در فنجان باقی میماند.
در دستگاههای برقی قهوه ساز فرانسوی از فیلترهای کاغذی و در نوع فرنچ پرس از فیلتر توری استفاده میشود.
این قهوه با دانههای درشت قهوه دم میشود و سادهترین نوع تهیهی قهوه بشمار میرود.
این نوع قهوه را به علت رقیق بودن، اغلب افراد با شیر نیز مصرف میکنند که بهتر است بدانید مقدار کافئین موجود در آن کمتر از انواع مختلف قهوه است.
امروزه با افزایش مصرف قهوه، روشهای جدیدی در سرتاسر دنیا ابداع شدهاند تا طعمهای جدیدی از این دانه بسازند.
یکی از روشهای رایج و جدید برای درست کردن قهوه، روش دمی است که توسط دستگاههای خاص به صورت قطرهای و فیلتری تهیه میشود.
این نوع قهوه میزان دانهی بسیار کمی در ته فنجان باقی میگذارد و اغلب فاقد کف است.
قهوهی انگلیسی که به نام قهوهی فوری و اغلب با نام رایج نسکافه از آن یاد میشود، روشی برای تهیه قهوه است که در آن کافی است قهوه را در آب داغ همراه شکر بریزید و هم بزنید .
امروزه شرکتهای مختلفی اقدام به تهیهی انواع مختلفی از این نوع قهوهها با طعمهای مختلف کردهاند.
راحتی تهیهی این نوع قهوهها طرفداران خاص خود را دارا می باشد .
اغلب برای زمانی که امکانات و زمان کافی برای دم کردن قهوه با روشهای دیگر نداریم، این نوع قهوه میتواند بهترین گزینه برای ما باشد.
تمام قهوهها و نامهایی که شما در کافهها میشنوید در واقع پایهی اصلی آنها قهوهی فرانسوی است که با استفاده از مواد مختلف مانند شیر، چای، خامه، بستنی، پودر کاکائو و مواد مختلف دیگر تهیه و نام گذاری میشوند.
این نوع قهوهها که با نامهای اسپرسو دوپیو، اسپرسو لانگو، ریستریتو، ماکیاتو، لاته، آمریکانو، کوبانو، کاپوچینو، موکا و … شناخته شدهاند در واقع پایهی ثابتشان دانهی قهوه است که با استفاده از دستگاههای مختلف و ترکیب آن با مواد متنوع تهیه و مصرف میشود.
علاوه بر اینکه این مادهی خارق العاده با استفاده از نوع دم کردن میتواند به هزاران نوع و مدل تقسیم بندی شود، خود دانههای آن و میزان و درصد ترکیب آنها با هم در یک فنجان قهوه نیز میتواند طعم آن را تغییر دهد و نوع جدیدی از قهوه را به ما بدهد.
در واقع در تمام نقاط دنیا که پتانسیل کاشت و فرآوری قهوه وجود دارد هزاران نوع مدل قهوه ممکن است کشت شود .
اما در حالت کلی دو نژاد قهوه در دنیا وجود دارد که بسیار معروف هستند.
اغلب قهوههایی که شما در بازار مشاهده میکنید ترکیبی از قهوهی روبوستا و عربیکا هستند که در ادامه تفاوت آنها را بیان خواهیم کرد.
قهوهی روبوستا از دانههای گیاهی خاص از نژاد قهوه شکل میگیرد و دارای دانههای گردتری است.
این نوع قهوه، مزهی ترشتری دارد و اغلب در قهوهی اسپرسو از این نوع دانه استفاده میشود.
قهوهی روبوستا نسبت به عربیکا قیمت کمتری دارد .
اما بر خلاف آن دارای آنتی کسیدان بیشتری است .
و این امر نیز خاصیت درمانی این ماده را بیشتر کرده است چرا که کافئین زیاد و آنتی اکسیدان بالای آن میتواند برای سیستم عصبی و ایمنی بدن میفد باشد.
این قهوه که به نام قهوهی عربی نیز مشهور است، در گذشته اغلب در کشورهای عربی کاشت میشد اما امروزه بزرگترین تولیدکنندهی آن کشور برزیل است.
عربیکا مقدار کافئین کمتر و چربی بیشتری نسبت به روبوستا دارد .
شیرینتر نیز است و همین امر سبب میشود یکی از خاصترین طعمهای قهوه را ایجاد کند.
این قهوهی خوش بو و طعم یکی از محبوبترین و پر طرفدارترین قهوهها در دنیا میباشد و بیشترین مصرف مردم دنیا را به خود اختصاص میدهد .