طرز تهیه انواع قهوه در این مطلب توضیح داده شده .وقتی به کافه میروید با ده ها نوع قهوه مواجه میشوید که ممکن است شمارا گیج کند، لاته، کاپوچینو، ماکیاتو، فراپوچینو! آمریکا نو، قهوه قطرهای، قهوه فرانسوی، قهوه ترک و… چیزی که انواع قهوه را متمایز میکند، طرز تهیه آنهاست. دلیل این تنوع در انواع قهوه ساده است: تفاوت در طرز تهیه قهوه به ما غذاها و ویژگیهای متفاوتی از دانههای قهوه میدهد. گاهی اوقات در مورد قهوه مقطر و پالایه شده، تفاوتهای بسیار ناچیزی هست و گاهی اوقات تفاوت در طعم، عطر و بافت بسیار زیاد است، همانطور که بین یک فنجان قهوه فرانسوی و یک فنجان قهوه ترک وجود دارد.
روشهای تهیه قهوه ذکرشده در این قسمت سادهترین روشها در بین انواع مختلف قهوه است. عوامل مختلفی مانند مناطقی که دانههای قهوه در آن رشد میکنند، درجه برشته شدن، میزان آسیاب دانهها و انواع قهوه سالها، تعیینکننده نوع قهوهای است که درنهایت مینوشید.
برای اطلاعات بیشتر مقاله معرفی انواع قهوه را مطالعه کنید .
قهوه قطرهای
ریخته شده
قهوه فرانسوی
نوشیدنی قهوه سرد
قهوه ترک
اسپرسو
لاته
کاپوچینو
قهوه قطرهای این نوع بیشتر در کافهها و ادارات رایج است و قهوه بهصورت قطرهای از طریق پالایه خودکار در دستگاه تقطیر تهیه میشود.
این نوع با ریختن آب داغ روی دانههای آسیاب شده قهوه تهیه میشود و این روش ارزانترین و سادهترین روش محسوب میشود.
قهوه فوری نیز با این روش تهیه می شود .
دانههای قهوه آسیاب شده را در یک زودپز با آب داغ گذاشته و میگذاریم تا چند دقیقه بجوشد و پس از به دست آمدن قوام مناسب، دسته قابلمه را فشار میدهیم تا دانههای قهوه از آب جدا شوند. اگرچه قهوه فرانسوی را میتوان با استفاده از هر نوع دانههای بوداده تهیه کرد، اما مردم دانههای برشته تیره را ترجیح میدهند.
این روش بهعنوان بهترین روش برای تهیه قهوه سرد شناختهشده است. نوشیدنی قهوه سرد با مخلوط کردن دانههای آسیاب شده قهوه با آب سرد و قرار دادن مخلوط در یخچال تا صبح روز بعد تهیه میشود.
تاریخچه پیدایش قهوه را برای اطلاعات بیشتر مطالعه نمایید .
در تهیه این نوع از قهوه دانههای قهوه را آسیاب میکنند تا کاملاً پودر شوند و در قهوهجوش با آب مخلوط میکنند و روی آتش میگذارند تا بجوشد. نوع ترجیحی قهوه ترک برشته تیره است.
طرز تهیه قهوه ترک را از طریق این لینک مطالعه نمایید .
قهوه کاملاً آسیاب شده در یک پالایه فلزی کوچک به نام پورتافیلتر قرار میگیرد، جایی که آب گرم میشود و در یک نقطه معین، آب داغ با فشار بالا به داخل پالایه فلزی رها میشود. اسپرسو معمولاً ترکیبی از دانههای عربیکا و روبوستا است، اما هر چه تیرهتر باشد بهتر است.
خواص قهوه اسپرسو مطلب مفیدی برای شما خواهد بود .
برای تهیه قهوه لاته میتوانید یک شات اسپرسو را باکمی میلک شیک کف دار مخلوطکنید، زیرا این نوشیدنی مبتنی بر اسپرسو است. از همان انواع دانههای مورداستفاده در اسپرسو در لاتهاستفاده میشود.
بسیار شبیه به لاتهاست، اما حاوی مقادیر مساوی کف و میلک شیک است. از همان انواع قهوهای که در اسپرسو استفاده میشود در این نوشیدنی نیز استفاده میشود.
اسپرسو با عبور دادن آب داغ تحتفشار از دانههای آسیاب شده قهوه تهیه میشود و درنتیجه نوشیدنی غلیظتری به دست میآید. اسپرسو پایه نوشیدنیهای مختلف است، بنابراین یادگیری طرز تهیه اسپرسو به این معنی است که شما در نیمهراه برای یادگیری طرز تهیه کاپوچینو، کافه لاته و ماکیاتو هستید.
برای شروع تهیه اسپرسو به موارد زیر نیاز دارید:
دستگاه اسپرسوساز
آسیاب قهوه
پیستون
تعادل
شیشه
برای مطالعه مقاله مربوط به مهم ترین فواید قهوه روی این لینک کلیک کنید .
1. مرحله ۱: مخزن دستگاه اسپرسوساز را با آب سرد، پالایه شده و متعادل بانمک پرکنید. از آب مقطر باید خودداری کرد، زیرابه دیگ آسیب میرساند.
2. مرحله ۲: دستگاه را روشن کنید تا گرم شود و وقتی به دمای تخمیر رسید کمی صبر کنید تا گرم شود.
3. مرحله (۳): پالایه را در جای خود در سبد پالایه قرار دهید و برای چند ثانیه دستگاه را روشن کنید تا آب به جلو بیاید و قسمتهایی از دستگاه که نزدیک قهوه هستند گرم شود.
4. مرحله ۴: داخل پالایه و همچنین قسمت پایین سبد پالایه را پاککنید تا تمیز شود.
5. مرحله (۵): مقدار کمی از دانههای قهوه را آسیاب کنید، اما مطمئن شوید که آسیاب از هرگونه اثر آسیاب قبلی تمیز باشد. حدود ۱۸ تا ۲۱ گرم قهوه تازه آسیاب شده را بردارید و آن را در پالایه قرار دهید.
6. مرحله ۶: تفالههای قهوه را با فشار یکنواخت و با استفاده از نوک انگشتان فشار دهید تا لبه سبد را احساس کنید.
7. مرحله ۷: پالایه را در سبد قرار داده و شروع به تخمیر کنید.
8. مرحله ۸: دستگاه را روشن کنید و شروع به پمپاژ و دم کردن ۳۰ گرم لوبیا کنید تا ۶۰ میلیلیتر اسپروی عالی تولید کنید.
مواد لازم:
۱. یخ، اسپرسو
۲. شیر کامل
۳. شکر
۴. شربت طعم دار (موکت، شکلات یا هر طعمی که ترجیح میدهید)
فراپوچینو یک غذای تخصصی استارباکس است که در آن قهوه با یخ و سایر مواد مخلوط میشود و روی آن لایهای از خامه زده میشود. لازم نیست هر بار برای یک فراپوچینو به استارباکس بروید، زیرا میتوانید آن را در خانه درست کنید.
برای تهیه اکثر قهوه ها ترکیبی از قهوه عربیکا و قهوه ربوستا استفاده می شود.
۱. یک یا دو فنجان یخ
۲. ½ فنجان اسپرسو (تک یا دو شات).
۳. ½ فنجان شیر کامل.
۴. ۱-۲ قاشق غذاخوری شکر.
۵. ۱-۲ قاشق غذاخوری شربت طعم دار (مانند موکت یا شکلات)
۱. مرحله ۱: دم کردن قهوه
اگر در خانه آسیاب قهوه دارید، دانههای کامل را بخرید و قبل از دم کردن آنها را در خانه آسیاب کنید، زیرا فراپوچینو هنگام استفاده از قهوه تازه آسیاب شده طعم بهتری خواهد داشت.
۲. مرحله (۲): خنک کردن
بگذارید قهوه بهطور طبیعی خنک شود و صبر کنید تا به دمای اتاق برسد. این اشتباه را نکنید که یخ را مستقیماً روی قهوه داغ بریزید.
مرحله (۳): اضافات
پس از سرد شدن قهوه، مواد دیگری مانند شکر، شیر و شربت طعم دار به آن اضافه میشود. همه آنها را به مدت ۲۰ ثانیه در مخلوطکن مخلوطکنید، سپس یخ را اضافه کنید و دوباره در مخلوطکن مخلوطکنید.
مواد لازم:
اسپرسو
یخ
شیر سرد
شربت وانیل
سس کارامل
این نوشیدنی سرد خوشمزه و با طراوت یکی دیگر از محصولات قهوه است و مانند فراپوچینو، ماکیاتو کارامل را میتوان در کمتر از ۱۰ دقیقه تهیه کرد و برای رفع تشنگی شما و مهمانانتان عالی است.
شربت وانیل (۲۰ میلیلیتر)
شیر سرد (۲۴۰ میلیلیتر)
سس کارامل (۲۰ میلیلیتر)
دو شات اسپرسو یا ۸۰ میلیلیتر قهوه قوی.
یک لیوان بزرگ یخ
1. مرحله ۱: بهسادگی اسپرسو، شیر، شربت وانیل و یخ را در یک لیوان سرو بریزید.
2.مرحله ۲: مخلوط را هم بزنید تا یکدست شود.
3. مرحله سوم: سس کارامل را روی مخلوط قبلی بریزید و تمام!
مواد لازم:
پودر موکت/شکلات
دانههای قهوه برشته تیره
شیر بدون چربی
خامه فرم گرفته
کافه موکت یک اختراع آمریکایی است که از قهوه ایتالیایی (Bicerin) الهام گرفتهشده است.
کافه موکت اسپرسو با شیر داغ و شکلات است که برای تهیه آن نیاز به دستگاه اسپرسوساز دارید و حتی اگر این دستگاه را ندارید بازهم میتوانید کافه موکت را در منزل تهیه کنید.
۲/۳ فنجان موکت یا پودر شکلات (میتوانید از شربت شکلات نیز استفاده کنید).
قهوه برشته شده
دو فنجان شیر
خامه زدهشده
آسیاب قهوه
1. مرحله ۱: قهوه خود را طبق معمول آماده کنید، اما باید تقریباً همزمان با شربت موکت آماده شود، مطمئن شوید که مخلوط شکلات و شیر سرد نباشد.
2. مرحله ۳: قهوه را در لیوان بریزید و شربت موکت/شکلات را هم بزنید.
3. مرحله چهارم: خامه فرم گرفته و مقداری پودر موکت را روی نوشیدنی اضافه کنید و تمام!
بسیاری از نوشیدنیهای مبتنی بر اسپرسو از شیر استفاده میکنند، اما نه آمریکاییم، بلکه صرفاً اسپرسو حاوی آب داغ بهجای شیر است. نتیجه یک فنجان قهوه است که قدرتی مشابه قهوه قطرهای دارد اما طعمی متفاوت دارد.
اگر میخواهید آمریکا نو در محل کار درست کنید، نیازی به دستگاه قهوه ساز ندارید، فقط کافی است خودتان آن را درست کنید
مواد لازم:
اسپرسو
آب گرم
1. مرحله ۱: یک فنجان لاته یا هر نوع قهوه دیگری را آماده کنید.
2. مرحله ۲: ۸۰ میلیلیتر اسپرسو را در یک فنجان جداگانه بریزید.
3. مرحله ۳: ۸۰ میلیلیتر آب داغ را در فنجانی که میخواهید از آن بنوشید بریزید.
4. مرحله ۴: یک شات اسپرسو را به فنجان اضافه کنید.
مواد لازم:
قهوه ترک
آب صافشده
شکر
قهوه ترک
آب سرد و صافشده (همیشه)
گنبدی که یککاسه مسی ته پهن مخصوص است
قند
قهوه ترک طعم، بافت و عطر بینظیری دارد و به سنت باستانی ترکیه تهیه و سرو میشود. این نوع قهوه بهراحتی در کافیشاپها یافت نمیشود، اما میتوان آن را در خانه تهیه کرد.
1. مرحله ۱: برای هر فنجان قهوه از ۱ ½ فنجان آب استفاده کنید.
2. مرحله ۲: قهوه ترک به میزان ریزتری نسبت به قهوه معمولی آسیاب میشود و توصیه میشود که آسیاب آن را خودتان انجام ندهید. از طرف دیگر، قهوه ترک را در سوپرمارکتهای شرقی جستجو کنید.
3. مرحله (۳): ۱ قاشق چایخوری قهوه آسیاب شده را به هر فنجان قهوه اضافه کنید. اگر میخواهید مخلوط شیرین شود ابتدا شکر را اضافه کنید و آن را هم بزنید.
4.مرحله ۴: بهآرامی اما مطمئن بجوشانید، از حرارت متوسط استفاده کنید. این فرآیند فقط ۳-۴ دقیقه طول میکشد، بنابراین به تماشای آن ادامه دهید.
5. مرحله (۵): با گرم شدن قهوه، کف تیره بالا میآید، میتوان از یک قاشق چایخوری برای انتقال مقداری کف تیره به فنجان استفاده کرد، همانطور که مرسوم است قهوه ترک را با کف روی آن سرو میکنند.
مواد لازم:
ویسکی
اسپرسو دو شات
خامه فرم گرفته
شکر
این نوع قهوه کوکتلی است که با قهوه داغ، شکر، خامه غلیظ و البته ویسکی ایرلندی درست میشود!
این قهوه تاریخچه جالبی دارد: توسط Joe Sheridan-Fuen، سرآشپز در Limerick County، پسازآن که مسافران آمریکایی در یکشب در زمستان سخت سال ۱۹۴۰ از کشتی پیاده شدند و ویسکی برای گرم کردن مسافران اضافه کردند و قهوه ایرلندی را به وجود آورد، اختراع شد.
برای تهیه قهوه ایرلندی در خانه به موارد زیر نیاز دارید:
۲۵ میلیلیتر ویسکی ایرلندی.
۱ قاشق چایخوری شکر قهوهای خام.
۱ قاشق غذاخوری خامه فرم گرفته.
اسپرسو دوتایی داغ.
1. مرحله ۱: لیوانی که قهوه را در آن میریزید گرمکنید و ویسکی را به آن اضافه کنید.
2. مرحله ۲: شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا در ویسکی حل شود.
3.مرحله (۳): قهوه را اضافه کنید و مخلوط را خوب هم بزنید.
4. مرحله ۴: خامه را بزنید و روی کوکتل بریزید.
قهوه دلخواه خود را شناسایی کنید
تاریخچه قهوه اسپرسو و فواید آن
شماره تماس : 09142244372
آدرس سایت : www.subia.ir
قهوه یک نوشیدنی حاوی کافئین وانرژی زاست اغلب برای اینکه از استرس زمان کار ویا خابالودگی به دور باشیم نوشیدن یک فنجان قهوه کمک زیادی میکند مخصوصا اگر در وعده ی صبح نوشیده شود ،درست کردن قهوه راه های مختلفی دارد وهر کس با سلیقه خودش اونو درست میکنه وبعضی افراد از قهوه های آماده استفاده میکنن تا در زمان صرفه جویی کنند در هر صورت با هرسلیقه ای وهر مذاجی میتوانیم بهترین ومرغوب ترین قهوه ها رو از سوبیا تهیه کنیم واز لذت نوشیدن قهوه بهره مند شویم